Jouw Purpose vinden: Hoe je dat doet en wat het je oplevert

Wat eerste reacties over mijn  nieuwe boek & cursus over het vinden van je Purpose

Je Purpose vinden en communiceren met Storytelling

Ik ben de afgelopen tijd wat stil geweest op social media. En hier op mijn blog. 

Dat komt voornamelijk doordat ik druk ben geweest met iets waar ik heel enthousiast van word. De afgelopen periode heb ik met een aantal mensen een pilot gedraaid, van een cursus die ik gecreëerd heb en die gaat over het vinden van je Purpose.

Ik wil heel graag met je delen wat de eerste resultaten hiervan zijn.

Mijn volgende boek: hoe je jouw Purpose vindt

De cursus is onderdeel van mijn volgende boek: “Legend Storytelling: hoe je je Purpose vindt, communiceert en leeft”.

Purpose?

Purpose definieer ik als de reden waarom je doet wat je doet; iets dat een hoger doel vertegenwoordigt. Waarom je ‘s ochtends opstaat. Jouw Purpose definieer ik als iets dat een meerwaarde voor jezelf meebrengt én waarde toevoegt aan iets groters dan jezelf.

Wat heb je eraan om je Purpose te vinden?

Je Purpose vinden geeft je richting; het helpt je betere keuzes te maken. Het kan werken als een kompas, en kan je terugbrengen bij jouw originele sprankeling. Onderzoek toont aan dat het energie geeft, en duurzame motivatie.

Maar hebben we er eigenlijk echt onderzoek voor nodig om dat te snappen?

De behoefte voor het vinden van je Purpose is blijkbaar best groot, zo leer ik uit online onderzoek, maar ook uit de gesprekken die ik met mensen om me heen heb. Blijkbaar hebben heel veel mensen behoefte aan een duidelijker doel, en een duidelijkere richting in hun leven. Op verschillende momenten en in verschillende levensfasen.

De behoefte hiervoor is natuurlijk ook heel groot bij ondernemers en bedrijven, wat ik merk in mijn werk als Brand Storyteller. Een aansprekende Brand Story met daarin een duidelijke Purpose helpt bedrijven om gemakkelijker duurzame groei te bereiken. 

Hoe helder is jouw Purpose eigenlijk? En hoe belangrijk is het voor jou?

In mijn komende boek en de cursus die daar deel van uitmaakt, combineer ik inzichten uit de psychologie en over Storytelling, merk en identiteit, om jou te helpen komen tot één verhaal over jouw verleden, heden en toekomst - waarin jouw Purpose besloten ligt.

En hoe goed werkt dat dan? Eerlijk gezegd ben ik blij verrast over de eerste resultaten en reacties.

Eerste reacties van cursisten

De reacties van mijn pilot-cursisten zijn heel bijzonder. Bijna overweldigend, zou ik zelfs zeggen. Het maakt me nederig en tegelijk heel enthousiast.

Een groot gedeelte van mijn pilot-groepje heeft nu inderdaad de eerste versie van hun 'Legend Story' af. En wat levert dat ze op? Sommigen verbeteren binnen heel korte tijd hun focus, hebben een helderder hoofd en een sterk verhoogde productiviteit. Anderen geven aan dat ze tot heel impactvolle inzichten over zichzelf komen. Dat ze bijvoorbeeld veel makkelijker praten over datgene waar het echt om gaat.

En ik? Ik voel me heel dankbaar dat ik hier met mijn werk een bijdrage aan heb geleverd. Ik ben echt bezig met iets heel bijzonders, dat volgens mij voor heel veel mensen heel waardevol gaat kunnen zijn.

De volgende stap voor mij, en één van de laatste stappen vóórdat ik klaar ben voor publicatie, is het verzamelen en verwerken van alle feedback. Om het nog veel beter te maken dan ik helemaal alleen zou kunnen.

Ik verwacht rond eind augustus á begin september mijn eindproduct te kunnen presenteren.

Wat betekent dit voor jou en jouw groei?

Ben jij nou een ondernemer, ben je verantwoordelijk voor een merk - of ben je simpelweg een mens, een individu met een sterke growth mindset?

Heb jij ook behoefte aan meer inzicht in jezelf en wat jouw ‘Why’ is? Wil je ook meer richting en een duidelijker doel in het leven voor jezelf of jouw merk of bedrijf? En wil je dat in een helder verhaal leren vormgeven, zodat je ook echt iets kán met dat verbeterde inzicht over jezelf?

Stuur me een berichtje, dan praten we verder. En houd mijn website en socials in de gaten ;)

 

Er komt iets heel moois aan. 

 

*Meer over de toegevoegde waarde van het vinden van je Purpose lees je hier [Engelstalig].

*Direct de eerste stappen maken? Bekijk dit stappenplan met uitgebreide vragenlijst over het vinden van jouw Purpose [Engelstalig].